Szülészet-Terhesség

Házasélet szülés után

A szülést követő hónapok szexuális téren a párkapcsolatnak nem a legaktívabb és legfrenetikusabb időszaka.


Táplálkozási tippek a szoptatás idejére

Különleges időszak a nők életében a szoptatás. Ilyenkor alakul ki az édesanya és gyermeke között az igen erős érzelmi kötődés, de emellett a kismamának arra is oda kell figyelni, hogy egészségesebben táplálkozzon. Mindent ehet, ami ízlik, a legfontosabb a változatosság.


Készüljünk a terhességre!

Egykor védekezési lehetőségek hiányában a terhességek gyakran nem várt örömteli eseménynek számítottak. Ma, amikor számos módszerrel lehet védekezni, inkább az a kérdés: mit érdemes tenni a családalapítást megelőzően.


Terhesség: árthat a babának a sok kávé

Hazánkban szinte mindenki fogyaszt több-kevesebb koffeint. Hagyományosan kávé formájában visszük be szervezetünkbe az élénkítő hatású anyagot, de sokan kedvelik a kólát, az energiaitalokat vagy éppen a koffeintablettákat is. Terhesen oly sok minden más mellett azonban erre is oda kell figyelni


Hormonmentes fogamzásgátló módszerek

Akad, aki túl fiatal a használatához, van, aki fél tőle, és előfordul, hogy valakinek az édesanyja tiltja a hormontartalmú fogamzásgátló tabletták szedését. De az sem ritka, hogy a szakorvos nem javasolja használatát. Léteznek azonban más fogamzásgátlási módszerek is, van élet a pesszáriumon és az óvszeren túl is.


A terhesség és a dohányzás

A dohányzás káros hatása az emberi szervezetre jól ismert, ennek ellenére embertársaink közül sokan előszeretettel hódolnak ennek a káros szenvedélynek. A dohányzó embertársaink között számos várandós kismama is van, elsősorban nekik készült ez a tájékoztató.


A szülés folyamata

A szülés a terhesség végét jelenti, ugyanakkor az újszülött megszületésével egy új élet is kezdődik. A szülési folyamat megismerése a felkészülés egyik igen fontos állomása lehet a várandós számára.


A terhesség korának megállapítása

A szülész-nőgyógyász több módszert is alkalmazhat a terhességi kor meghatározására, melyekkel pontosan megbecsülhető egy embrió vagy magzat életkora.


A terhesség egyik leggyakoribb gyanújele: a hányinger, hányás

A fejlett társadalmakban a kismamák körében 50-80 %-ban fordul elő a várandósságuk elején a hányinger, hányás. Rendkívül kellemetlen tünet, amely a teljesen egészséges várandósság része lehet. Az esetek egy részében csak enyhe kellemetlenséget jelent az első hetekben, de akár súlyos kiszáradáshoz is vezethet a nagymértékű, ismétlődő hányás.


Sportolás a terhesség alatt - a nőgyógyász szemszögéből

Dr Cseh Erika szülész-nőgyógyász az RTL Klub Csak Csajok című műsorában beszél a várandósság és a sport viszonyáról.


Az első napok otthon az újszülöttel

Dr Lőrincz Ildikó szülész-nőgyógyász osztja meg tapasztalatait első gyermekének születését követően.


Természetes szülés vagy császármetszés?

Világviszonylatban, így Magyarországon is egyre nagyobb arányban segítjük császármetszéssel világra gyermekeinket. Az a legfontosabb, hogy az újszülött és az édesanya is egészségesen és boldogan hagyja el a kórházat.


Szabad a szex a terhesség alatt

Nagyon sok kérdés merül fel a nőgyógyászati rendeléseken a terhesség alatti nemi élettel kapcsolatban. Ráadásul a köztudatban keringő tévhitek csak fokozzák a bizonytalanságot.


Egy csík, két csík: mit mér a terhességi teszt?

Sokak számára rettegést jelent, de talán többen vannak, akik örömmel végzik el a terhességi tesztet annak reményében, hogy áldott állapotba kerültek. De pontosan mit mér a teszt, miért mondható közel száz százalékosnak az eredmény?


Fájdalomcsillapítási lehetőségek szülés alatt

Ma már nem kell feltétlenül igaznak lennie a bibliai fenyegetésnek: "Fájdalommal szülöd gyermeked." A leggyakoribb gyógyszeres és alternatív, gyógyszermentes fájdalomcsillapítási lehetőségekről ír Dr Lőrincz Ildikó.


Gyógyszerek, kémiai anyagok a terhességben

Terhesség alatt sok kismama fél gyógyszert szedni betegség miatt, vagy csak megelőzésből. Pedig általában sokkal többet ártunk azzal, ha eltekintünk a piruláktól. Alkalomszerűen adagolva, a mennyiségi korlátokat betartva a legtöbb gyógyszer nem ártalmas sem a babára, sem a kismamára. Más, nem gyógyszerekben előforduló kémiai anyagok sokkal nagyobb gondokat okozhatnak.


  • Kids autism treatment here
  • Autism treatment in clinic here
  • Freeforum Agency http://free-forum.com.ua/